петък, 25 ноември 2011 г.

Taнго

Спектакълът се играе в Учебния Куклен Театър към НАТФИЗ.

http://natfiz.bg/bg/events/details/id/338

Танго ме докосна, с многото си пластове. За пореден път се уверих че у нас се прави голямо изкуство, на Европейско а защо не и Световно ниво. Защото може да ме развълнува, накара да помисля, или да преразгледам неща от моя живот.

Спектакълът е динамичен, с външен израз и вътрешна напрегнатост, която въплъщава човешки търсения, лайт мотиви, перипетии да стигнем до другия и до самия себе си.

Като жалон обособяващ цялата творба - е пътят на една съвършена и лека сфера с която си играем, подхвърляме, танцуваме, но без която никакви танци и забава няма да са възможни. В този ред на мисли спектакълът има какво да даде на всеки зрител.

Аудиторията бе съставена в немалка част от 13-14 годишни деца , които подхвърляха реплики, смееха се и нямаха поведение прилично за театър. Ала когато постановката се разви, децата потънаха в нея, вживяха се в драмата на персонажите, в ритъма на музиката и играта на сенките. С това голямото Изкуство доказа за пореден път, че пред него всички замлъкват, опитват се да го разберат и да му се наслаждават - като душевен порив.

* снимката е копирана от галерията за спектакъла на сайта на НАТФИЗ


Няма коментари:

Публикуване на коментар